Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Print Printen

Dit artikel is geschreven door Maurits

Upload datum : 28 september 2022

Datingcoach Maurits componeert eigenlijk al vele jaren datingartikelen voor betrouwbaredatingsites.nl. Zelf getrouwd nadat hij zijn wederhelft had bevredigd via een datingsite. Een fantasierijke achtenswaardige charmeur die graag schrijft, ontwikkelt en tekent.

Wat kost een datingsite? Hoe duur is een abonnement?
Als je besloten hebt om een relatie te zoeken op internet, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Je wilt je natuurlijk oriënteren in het oerwoud van datingsites. De juiste site vinden die bij je past, waar je de beste matches gaat vinden en een website die bij je bestedingsplan past.

Maurits, over zijn analyse omtrend kosten van datingsites in 2022

In dit korte artikel ontdek je het meest gedegen overzicht van de kosten van de grootste datingwebsites in Nederland. De kosten lopen nogal uiteen, dus het is goed om te begrijpen welke datingsite prijzig is, of welke juist goedkoop. De websites die we behandelen hebben allemaal een alternatief voor een gratis account. Zo kun je rondkijken of de site iets voor je is en of het systeem je bevalt.

Wat kun je in dit artikel lezen?

De kosten in onderstaande tabel zijn per maand. Afhankelijk van wanneer je een abonnement neemt, zijn lidmaatschappen vaak goedkoper.

Laatst bijgewerkt: September 2022

# Aanbieder Categorie 1 mnd 3 mnd 6 mnd 12 mnd Bezoek
1 Parship Algemene dating €79,90 €49,90 Bezoek Parship
2 Elite Dating Hoger opgeleiden €49,90 €24,90 €19,90 Bezoek Elitedating
3 Single Algemene dating €22,49 €13,49 €9,25 €6,75 Bezoek Single.nl
4 Lexa Algemene dating €49,90 €29,90 €24,90 Bezoek Lexa
5 Stedendating Algemene dating €24,99 €19,99 €14,99 Bezoek Stedendating
6 Novamora Casual Dating €23,99 €19,99 €15,99 Bezoek Novamora
7 SecondLove Affaire €74,90 €31,65 €25,83 Bezoek Second Love
8 MetJou Algemene dating €19,99 €15,99 €11,99 Bezoek MetJou
9 50PlusMatch 50+ / Ouderen €24,95 €14,95 €9,95 €7,95 Bezoek 50PlusMatch
10 E-Matching Hoger opgeleiden €19,95 €16,65 €13,32 €11,11 Bezoek E-Matching
11 Match4Me Algemene dating €24,95 €14,95 €9,95 €7,95 Bezoek Match4Me

Een paar datingsites belichten we met wat meer informatie.

1. Parship

Parship

logo Parship Vanaf: € 49,90 Bezoek Parship

De site Parship.nl heeft een ander winstdesign dan veel van de andere datingsites. Je kunt je bij deze website alleen aanmelden als je voor 6 maanden of langer lid wordt. Het standpunt van Parship bespreekt waarom ze het zo aanpakken, omdat ze bij Parship vinden dat je niet zomaar de ware tegenkomt, en je tijd moet investeren in het ontdekken van de liefde.

Bezoek Parship

2. Elite Dating

Elite Dating

logo Elitedating Vanaf: € 19,90 Bezoek Elitedating

Elite dating is eigenlijk al een tijdje een van de toonaangevende datingsites voor beter geïnformeerde en professionele singles. Meer dan 70% van de singles die Elitedating gebruiken hebben minstens een bachelordiploma behaald. Wereldwijd is deze site niet in de laatste plaats een van de toonaangevende datingsites voor goed opgeleide specialisten - vooral degenen die op zoek zijn naar een strenge langdurige relatie. Van de unieke 5-Factor Persoonlijkheidsvragenlijst tot het veilige scams detection systeem, EliteDating doet er alles aan om ervoor te zorgen dat gebruikers uiterst compatibele matches ontvangen en van begin tot eind een veilige en plezierige online dating ervaring hebben.

Bezoek Elite Dating

3. Single.nl

Single.nl
logo Single.nl Vanaf: € 6,75 Bezoek Single.nl

Single.nl is eigenlijk al actief sinds 1999 en daarmee de oudste actieve datingsites van Nederland voor singles opzoek naar zowel informeel contact als naar serieuze relaties. Hiermee sluit deze datingsite perfect aan op de behoefde van de "Bewuste Single in Nederland", het Nieuwe Single daten anno 2022. Voor singles die zich niet direct willen binden en genieten van het Single leven. Verliefd worden mag.

Bezoek Single

Kiezen voor een betaalde of gratis datingsite?

Veel dating websites genereren inkomsten door lidmaatschappen aan te bieden. Aanmelden is vaak gratis en je kunt op zo'n website beperkt browsen. Meestal kun je je profiel invullen en foto's uploaden. Ook kun je meestal berichten van anderen krijgen. Zodra je echter zelf berichten wilt sturen, moet je meestal een abonnement hebben op de datingsite van je keuze.

Je kunt je ook inschrijven op een complimentaire datingsite. Met deze websites kun je meestal ook gratis berichten uitwisselen. Het nadeel van een gratis datingsite is dat de andere gebruikers minder groot zijn. Bovendien is er minder controle over personen die zich aanmelden, zodat je misschien routinematig nepprofielen ontdekt.

Onze leidraad is; als je serieus wilt daten, kun je veel beter geld uitgeven voor een datingsite. Om degene te ontdekken die je wilt, moet je een beetje bieden. Wil je een overzicht van de beste betaalde datingsites, klik dan hier.

Bepaal je budget

Heb je bedacht hoeveel geld je wilt investeren in een datingsite? De kosten voor verschillende websites variëren algemeen, natuurlijk hangt dit ook af van welk publiek de datingsite trekt, wat de gemiddelde leeftijd is en wat de man/vrouw verhouding op de website is. Er zijn al betaalde datingsites voor minder dan 10 euro per maand. Meer prijzige sites zoals Elitedating bieden meestal geïndividualiseerde matchingsystemen en zijn vaak gericht op een doelgroep die wat meer te besteden heeft.

Grote kosten per datingsite

Als je per website in detail wilt zien wat de kosten zijn, en wat je eigenlijk krijgt bij een lidmaatschap, dan ontdek je hieronder enkele meer gedetailleerde artikelen over de prijs van een specifieke datingsite.

Dit zijn de meest door vrouwen gewaardeerde dating sites van dit moment

1
logo Only-Flirts
Only-Flirts

De keuzemogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om Nederland hook up dating. Maar je hebt geen onbeperkte nodig, je hebt iets nodig dat werkt. Vandaag voeren we de regel over only-flirts. com ... Only-Flirts reviews

Goed
9.5
consumenten betrokkenheid
Consumenten betrokkenheid

Gekozen door 544 mensen in de afgelopen 30 dagen

9.6
klanten feedback
Klanten feedback

Geweldig in gebruiksgemak

9.0
merk reputatie
Merk reputatie

Gebaseerd op webanalyses

9.3
kenmerken en voordelen
Kenmerken & voordelen

Product review

n/a
Ideale leeftijd
Ideale leeftijd 21+
Inschrijvingen
Inschrijvingen 170.000
Man / Vrouw %
Man / Vrouw % 46 / 54
Creditsysteem
Creditsysteem Ja
Gratis versie
Gratis versie Ja
Only-Flirts reviews
2
logo Badoo
Badoo

Badoo - chat, date en leer overal ter wereld nieuwe mensen kennen. Word lid en vind nieuwe vrienden in jouw regio. Badoo reviews

Goed
7.2
consumenten betrokkenheid
Consumenten betrokkenheid

Gekozen door 0 mensen in de afgelopen 30 dagen

n/a
klanten feedback
Klanten feedback

Geweldig in gebruiksgemak

n/a
merk reputatie
Merk reputatie

Gebaseerd op webanalyses

7.2
kenmerken en voordelen
Kenmerken & voordelen

Product review

n/a
Ideale leeftijd
Ideale leeftijd 18+
Inschrijvingen
Inschrijvingen 380.000
Man / Vrouw %
Man / Vrouw % 64 / 36
Creditsysteem
Creditsysteem Ja
Gratis versie
Gratis versie Ja
Badoo reviews