Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Print Printen

Dit artikel is geschreven door Julia

Upload datum : 24 december 2021

Julia is een sportieve aantrekkelijke vrouw van 29 jaar woonachtig en opgegroeid in Rotterdam. Ze vind het belangrijk om dagelijks actief te blijven dit doet ze door te sporten en begint de dag met yoga. Julia is erg avontuurlijk ingesteld, ze houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en het online avontuur aan te gaan.

badoo vs only-flirts vergelijking
In dit artikel schrijft Julia openlijk over haar bevindingen tijdens haar dating avontuur in 2021. Een jaar waar het uitgaansleven en nieuwe kennismakingen flink worden verstoord als gevolgen van de "social distance".

Julia, over haar date ervaringen in 2021

Het jaar voelt als een intercity die voorbij schiet. Een jaar waar vele van ons niet met een al te fijn gevoel op terugkijken. Een jaar met veel beperkte maatregelen en een nieuwe term "social distance", zo ook in het uitgaansleven.

Voor mij was het een nieuw avontuur wat ik in ben gegaan... Waar ik normaal gesproken tijdens het uitgaan nieuwe mensen ontmoet of op date ga met een leuke kerel die ik ergens ben tegengekomen, worden we nu beperkt in het sociale contact. Voor mij dus een vrij logische reden om na al die jaren het "online daten" weer eens te verkennen. Je leest de afgelopen jaren veel negatieve berichten over het online daten. Ik begon mijn avontuur dan ook, door mij eerst goed in te lezen in de dating wereld op het web. Zo werden de gevaren mij al heel snel duidelijk. Zorg dat er altijd iemand weet met wie en waar je bent, als je voor het eerst met iemand op date gaat.

Geef nooit zomaar je persoonlijke gegevens aan iemand wanneer je net contact hebt. Je wilt natuurlijk niet uiteindelijk het onderwerp worden in een programma zoals: Dates from Hell.

Na me bewust te zijn van alle voor en tegens van het online daten ben ik vergelijkingssites gaan bekijken om natuurlijk de beste website te vinden voor mijn avontuur. Het viel mij op dat er veel betaalde platformen worden aanbevolen. Waarom zou iemand betalen voor contact via een datingsite? Het was voor mij vrij onlogisch, want social media is ook gratis? Waarom zou ik dan wel moeten betalen om een leuke kerel te ontmoeten. Ik kwam al weer snel uit op de gratis dating platformen.

Zo heb ik me gewaagd aan een bekende website Badoo, ik zag dat ze in de appstore staan wat voor mij wel handige leek zodat ik gemakkelijk overal het avontuur aan kon gaan. Ik denk dat het niet lang heeft geduurd voordat ik het behoorlijk warm kreeg... nee dit kwam niet door de mannen. Ik kreeg binnen 5 minuten een vloedgolf aan berichten binnen. Match verzoeken en zelfs mensen die mij probeerde te bellen. Ik stond letterlijk perplex omdat ik niet wist wat mij nou overkwam. Ik was eigenlijk nog aan het uitvogelen hoe de app precies werkte en mijn profiel was nog niet eens volledig ingevuld. Mijn foto, leeftijd en naam was het enige wat zichtbaar was. Omdat ik het toch een kans wilde geven begon ik met het openen van ontvangen berichten. De meeste hadden alleen nog maar een foto voorbij zien komen en zich totaal niet verdiept om verder te kijken op mijn profiel. Zodat ze in ieder geval mijn naam wisten en die niet hoefde te vragen. Ik heb vele berichten geopend, maar ik begon mij sterk af te vragen of er wel iemand tussen stond die echt mij wilde leren kennen. In plaats van het feit dat ze me alleen maar aanspraken omdat ik een vrouw ben. Om het nog lachwekkender te maken waren er zelfs mannen die contact met mij maakte en opeiste dat ik moest aantonen dat ik echt de persoon ben die ze zien op de foto. Ik denk dat het een nieuwe openingszin geworden is voor online daten; Jij bent niet echt, want je bent veel te knap.

Ik moest continu aantonen dat ik echt de persoon was die te zien was op de foto. De nieuwe openingszin voor online daten is tegenwoordig; Jij bent niet echt, want je bent veel te knap.

Al gauw heb ik de berichten los gelaten en ging ik maar een kijkje nemen tussen de foto's. Naar links als het niks is en naar rechts als je iemand beter wil leren kennen. Je zou denken met mijn gescroll op Instagram en Facebook iedere dag dat het mij gemakkelijk af zou gaan. Iedere man die ik naar rechts drukte was een match. Apart dat ik vrije keus heb in iedere man die ik mogelijk zie zitten, zoveel geïnteresseerde mannen heb ik nooit gezien. Na 2 uur chaos en meldingen, 7 pogingen van mannen die mij probeerde te bellen via de app (Ja vraag me niet waarom dat er in zit, vind het een aparte keuze.) was ik er volledig van overtuigd dat ik waarschijnlijk de enige vrouw ben op Badoo. Dit is natuurlijk niet zo, maar zo voelde het en heb toen de app afgesloten. Ik heb nog een aantal keer geprobeerd de app te openen om mijn avontuur voort te zetten. Alleen de honderden berichten en meldingen maakte het een onmogelijk avontuur om aan te beginnen. Het voelde als een golf waar ik niet uit kwam en kan mij dan ook niet voorstellen dat er andere vrouwen zijn die dit wel fijn vinden.

Badoo is te vergelijken met een groot reclame bord naast de snelweg, na registreren wordt je gelijk geconfronteerd met allemaal mogelijke matches, berichten van mannen en de pop-ups. De meldingen schieten om je oren. Onlyflirts was daarentegen een stuk rustiger, en meer alsof je een boek opende.

Ik moest terugdenken aan de overweging om een betaald platform te gebruiken en begon te begrijpen waarom deze worden aanbevolen. Ik begon in te zien dat wanneer je betaald, je gelijk kon zien of iemand oprecht nieuwsgierig naar je is. Ik ben toen uitgekomen op een vrij nieuw platform onlyflirts.nl. Het eerste wat mij opviel was hoe registreren bij Badoo te vergelijken was met een groot reclame bord naast de snelweg, na registreren wordt je gelijk geconfronteerd met allemaal mogelijke matches en mannelijke leden en de pop-ups oftewel meldingen schieten om je oren. Onlyflirts daarentegen was alsof je een boek opende en je rustig de tijd kreeg om te ontdekken en even rond te kijken. Het voelde voor mij meer als een "gesloten clubje" inplaats van het reclame bord naast de snelweg idee. Een goed gevoel kreeg ik erover. Ik merkte daarin op dat ik mij vrijer voelde om contact te zoeken en mij ook meer open kon stellen. Zo had ik ook een overzichtelijke inbox met berichten en geen eindeloze scroll scenario's. Het was wel even wennen dat je ook mannen had zonder profiel foto. Daar staat wel weer tegenover dat je zelf beslist waar je grens ligt in de discretie van je profiel en dus ook wat je online zet. In de tijd waar wij nu leven is dat iets wat niet meer vanzelfsprekend is "anonimiteit". De andere kant van de discretie is wel de twijfel die soms aanslaat. Ik zie soms profielen voorbij komen die ik niet geloofwaardig vind. Zo zag ik eens een man voorbij komen die een foto van zijn wasbordje had staan op zijn profiel. Ik ben een grote fan geweest van Channing Tatum in mijn tienerjaren en zo was de link voor mij ook snel gelegd dat ik hoogstwaarschijnlijk zat te kijken naar een geknipte foto van de acteur.

Door alle beperkingsmaatregelen moet je natuurlijk wat creatiever zijn met daten, zo sprak ik op mijn eerste date tijdens de maatregelen, af in de supermarkt. Ontzettend apart, maar wel een positieve ervaring.

Toch is er voor mij via Onlyflirts ook wat moois ontstaan. Ik heb weer een sociaal leven qua daten. Ik ontmoet nieuwe mensen en ga nieuwe avonturen aan. Door de beperkte maatregelen moeten we natuurlijk wel creatiever zijn met de dates. Zo heb ik de eerste date die ik heb gehad afgesproken in de supermarkt. Ontzettend apart, maar echt een ervaring waar ik met plezier aan terug denk. We stonden eerst een beetje awkward elkaar aan te staren. Normaal gesproken spreek je af op een terrasje of in een kroeg. Dus het feit dat je echt gelijk tegenover elkaar staat zonder een excuus zoals het bestellen van een drankje. Samen daarop wachten en elkaar een beetje leren kennen. Dit ging echt totaal anders, we moesten impulsief zijn en totaal onvoorbereid stelde hij voor om samen boodschappen te doen zodat we samen een heerlijke maaltijd konden bereiden. Met een paar flessen wijn en de boodschappen die hij natuurlijk met zich meedroeg liepen we naar mijn huis. Het was nieuwe, spannende maar zeker leuke ervaring. Een relatie is er niet uitgekomen, maar dat stond er voor mij ook niet op de planning. Als ik zo terugkijk op mijn avontuur tot nu toe, kijk ik er ondanks de eerste hobbels met plezier terug. Ik ben dan ook erg benieuwd wat 2022 voor mij te bieden heeft en hoop ik natuurlijk dat ik met plezier mijn avontuur kan voortzetten.

Dit zijn de meest door vrouwen gewaardeerde dating sites van dit moment

1
logo Only-Flirts
Only-Flirts

De keuzemogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om Nederland hook up dating. Maar je hebt geen onbeperkte nodig, je hebt iets nodig dat werkt. Vandaag voeren we de regel over only-flirts. com ... Only-Flirts reviews

Goed
9.5
consumenten betrokkenheid
Consumenten betrokkenheid

Gekozen door 544 mensen in de afgelopen 30 dagen

9.6
klanten feedback
Klanten feedback

Geweldig in gebruiksgemak

9.0
merk reputatie
Merk reputatie

Gebaseerd op webanalyses

9.3
kenmerken en voordelen
Kenmerken & voordelen

Product review

n/a
Ideale leeftijd
Ideale leeftijd 21+
Inschrijvingen
Inschrijvingen 170.000
Man / Vrouw %
Man / Vrouw % 46 / 54
Creditsysteem
Creditsysteem Ja
Gratis versie
Gratis versie Ja
Only-Flirts reviews
2
logo Badoo
Badoo

Badoo - chat, date en leer overal ter wereld nieuwe mensen kennen. Word lid en vind nieuwe vrienden in jouw regio. Badoo reviews

Goed
7.2
consumenten betrokkenheid
Consumenten betrokkenheid

Gekozen door 0 mensen in de afgelopen 30 dagen

n/a
klanten feedback
Klanten feedback

Geweldig in gebruiksgemak

n/a
merk reputatie
Merk reputatie

Gebaseerd op webanalyses

7.2
kenmerken en voordelen
Kenmerken & voordelen

Product review

n/a
Ideale leeftijd
Ideale leeftijd 18+
Inschrijvingen
Inschrijvingen 380.000
Man / Vrouw %
Man / Vrouw % 64 / 36
Creditsysteem
Creditsysteem Ja
Gratis versie
Gratis versie Ja
Badoo reviews