Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

FindeDates: Informele afspraakjes & echte liefde


Maurits Walters Door Maurits Walters Laatste update :

FindeDates review - Gedetailleerd analyse

FindeDates is een single/datingsite voor singles die op zoek zijn naar een relatie. FindeDates werd in 2018 uitgebracht en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan 600.000 leden. In onze test scoort FindeDates bijzonder goed omdat er veel te beleven valt op het datingportaal.

Gebruiksvriendelijkheid bij Findedates

De Singlesite FindeDates stak er in onze test bovenuit als uiterst gebruiksvriendelijk: Alle cruciale navigatiepunten zijn snel te ontdekken. Uit de FindeDates ervaringen van onze test kunnen we evenzeer een grote overzichtelijkheid melden. Dit gaat gepaard met een aantrekkelijke en coherente stijl. Daarom is FindDates ook uiterst aan te raden voor Internet nieuwkomers Wie FindeDates ook onderweg wil gebruiken, kan terugvallen op de mobiele versie. Jammer genoeg is er nog geen toegewijde FindeDates-app.

Inschrijven bij FindeDates

De registratie bij FindeDates verliep tijdens onze test uiterst snel, was vrij eenvoudig en duurde maar een paar minuten: Op de site bepaal je eerst of je een dame of een man probeert te vinden. Dan wordt het eigen geslacht bepaald, de leeftijd en de postcode, een gebruikersnaam gekozen, een wachtwoord ingesteld en het e-mail adres bepaald. Na bevestiging van het e-mail adres wordt de gebruikersaccount bij FindeDates geopend en hoef je alleen nog maar je profiel in te vullen.

Finde Dates leden

Er zijn momenteel ongeveer 600.000 leden ingeschreven bij FindeDates. Veel leden zijn tussen de 30 en 40 jaar. Onder de leden in de leeftijd van 45 tot 55 blijkt echter dat aanzienlijk meer dames dan kerels geregistreerd zijn Dit is een zeldzaamheid vergeleken met de meeste andere partner en single websites, en daarom kan FindeDates hier bijzonder overtuigend zijn. FindeDates kan ook punten scoren met de hoge activiteit van de leden : ongeveer 50.000 leden zijn wekelijks actief op de single matching site. De kans om op dezelfde dag nog met een ander lid in gesprek te komen is dus bijzonder groot.

FindDates kosten

Net als andere uitwisselingen van singles is onbeperkt gebruik van FindeDates niet helemaal gratis. FindeDates biedt echter enkele gratis functies om het portaal uit te proberen. Daarom konden we in de test gratis de zoekfunctie gebruiken, minimale profielen bekijken en andere gebruikers als voorkeur opslaan. Om de basisfuncties uit te proberen en te ontdekken of FindeDates bij je past als uitwisselingsplaats voor singles, is dit voortdurend voldoende. Als je meer functies wilt gebruiken, moet je je aanmelden voor een premium lidmaatschap, dat begint bij 13.86 EUR voor 14 dagen als proefabonnement. In onze ervaring is dit een prima aanbod om de volledige werking en de site goedkoop te evalueren. Je moet echter oppassen voor de abonnementsvalkuil (zie hieronder bij "Subscription rip-off"),die extreem hoge kosten kan uitlokken. Als een langere termijn gekozen wordt, worden de maandelijkse kosten voor het premium abonnement uiteindelijk minder duur. Als er actuele aanbiedingen van FindeDates zijn, kun je die hier terug vinden. Al met al blijven de uitgaven bij FindeDates in de middelmatige variëteit.

Wat er ook over de Lexa kosten te vinden is in ons uitgebreide Lexa testrapport.

FindeDates lidmaatschap rip-off

Is Findedates eigenlijk een rip-off? De startpagina van FindeDates.com ziet er duur uit, maar gebruikt geen nuttige details over de site, het aanbod of de kosten. Maar volgens de exploitanten wordt verwacht dat het de allerbeste online datingsite ooit is en je kunt er helemaal gratis lid van worden.

Volgens ervaringsrapporten op het internet toont de Datingsite FindeDates echter rond een "brutaal Abonnement": de gebruiker wordt verleid met de beloftes aan de begin en ontdekt zichzelf na de totaal gratis registratie met een basislidmaatschap op een platform, waarop hij niets meer kan maken. Om de profielfoto's van andere leden te zien, berichten te bekijken en te versturen is een betaald premium abonnement nodig. Passend genoeg gebruikt FindeDates een proeflidmaatschap met een looptijd van 14 dagen voor 0,99 EUR/dag Klinkt verleidelijk om te experimenteren met het uitwisselen van single. Als men de abo sluit, knapt de val. De opzegtermijn is evenzo 14 dagen! Dit is de lidmaatschapsval waar we speciaal voor moeten oppassen Omdat de opzegtermijn eveneens twee weken is, wordt het abonnement automatisch hersteld als het niet meteen na afsluiten weer wordt opgezegd. Helaas missen veel gekrenkte feestvierders dit en moeten dan een maand lang een abonnement betalen, dat op maandbasis 75,56 euro kost. Ongetwijfeld lezen weinigen de kleine lettertjes onderaan de betaalpagina, waarin duidelijk staat: "Als je je 14-dagen proefabonnement niet opzegt, wordt het na afloop van je 14-dagen proefperiode onmiddellijk omgezet in ons maand-lidmaatschap tegen de volle prijs van EUR75,56". In onze ervaring is er absoluut een lidmaatschapsval die, als je de kleine lettertjes niet goed bekijkt, als afzetterij beschreven zou kunnen worden, maar je kunt hem ook heel mooi omzeilen. Dus, zaag vrij objectief, het is geen rip-off (Hoe je kunt opzeggen bij Parship vind je in het Parship testrapport).

Extra functies bij FindeDates

De leden op FindeDates gebruiken de normale functies van een single site om zichzelf nader toe te lichten en om contact te leggen. De volgende functie hebben er echter maar een paar ...

Flirtberichten! FindeDates leden worden geholpen bij het eerste contact, want ze kunnen kiezen uit een groot aantal voorgedefinieerde flirtberichten en die volgens hun zoekparameters naar talrijke singles tegelijk sturen. Dit levert je een echte toename op, vooral in het begin, en maakt daten op het platform diepgaand eenvoudiger.

Het ontdekken van een partner op FindeDates

Na een korte registratie, die gebaseerd is op je emailadres en enkele cruciale gegevens, kun je je profiel aanvullen met uitgebreidere informatie over jezelf en talrijke foto's. Voor deze functie zijn er enkele velden die je via een keuzemenu kunt invullen.

Nu kan het partner zoeken beginnen. Je kunt de zoekfunctie gebruiken om singles met bepaalde eigenschappen te zoeken, profielen te doorzoeken en met de chatfunctie contact te maken met andere singles. Je kunt fascinerende profielen als favorieten opslaan als je later bepaalde mensen opnieuw wilt ontdekken. Bovendien vergelijkt FindeDates de keuzes in je profiel met die van andere singles en doet suggesties die voor jou interessant kunnen zijn.

FindeDates matchmaking concept

Op FindeDates kun je zelf potentiële partners ontdekken via de profiel-zoekfunctie. Als je bij het zoeken de juiste gegevens kiest, zoals leeftijd, woonplaats of voorkeuren, krijg je de juiste partners te zien. FindeDates doet ook aanbevelingen op basis van de informatie in je profiel. De suggesties sluiten daarom uitermate goed aan bij je persoonlijke interesses en ideeën. Op deze manier kunnen mogelijke partners snel en gemakkelijk ontdekt worden. Om die reden moet je ervoor zorgen dat je je profiel met mogelijk invult. Je wilt immers partnervoorstellen die bij je passen. En absoluut niets is erger bij online dating dan een vreselijk ingevuld profiel

FindeDates persoonlijkheidstest

FindeDates is een algemene single datingsite en heeft geen persoonlijkheidstest, zoals gebruikelijk is bij datingfirma's.

In contact komen met FindeDates

Als fundamenteel lid kun je likes sturen en 5 chats met iemand beginnen. Aan de andere kant kun je bij FindeDates zien wie je zo gebeld heeft. Onze test wees uit dat de communicatie alternatieven als fundamenteel lid echt minimaal zijn Als premium lid heb je bij FindeDates echter veel meer alternatieven: Je kunt onbeperkt berichten opstellen en krijgen, zien wie je profiel op FindeDates werkelijk bezocht heeft en zien wie je als voorkeur gemarkeerd heeft. Contact maken is ook probleemloos en eenvoudig. In chat stijl kun je direct met anderen communiceren. Bovendien kun je naar andere nummers schrijven, omdat ze bijna allemaal een uitzonderlijk lidmaatschap op FindeDates hebben.

De profielen op FindeDates

De profielen op FindeDates zijn overzichtelijk opgezet, net als de rest van de site. Je komt snel achter de meest essentiële hoekgegevens van je tegenhanger. Echter, alleen de cruciale gegevens! Gegevens over de hobby's en individuele voorkeuren spelen een belangrijke functie in FindeDates: behalve het uiterlijk kun je hier ook zien of je tegenhanger bij je past. Belangrijk in dit verband is ook het Vrije tekstveld op FindeDates, waarin de leden meer over zichzelf kunnen schrijven. Velen gebruiken dit veld echt om veel gedetailleerder in te gaan op hun concepten, waarvan er een paar echt expliciet zijn, waardoor het een uitstekende plaats is om te beginnen.

FindeDates.nl onderweg

Als je het flirten onderweg niet wilt missen, kun je de geweldige mobiele variant van FindeDates gebruiken om te communiceren, waar je ook bent. Jammer genoeg is er nog geen toegewijde app, maar dat hindert de flirtactie niet.

FindeDates annulering

De opzegging bij FindeDates is redelijk eenvoudig. Je kunt je premium lidmaatschap online opzeggen in je profiel onder "Mijn Instellingen", "Betalingsgeschiedenis", "Abonnement deactiveren". Als alternatief kun je je opzegging ook per fax, e-mail of post sturen. De opzegging moet minimaal 3 dagen (72 uur) voor de volgende verlengingsdatum van het abonnement gebeuren De opzegtermijnen van de gebruiksvoorwaarden van je iTunes account zijn van toepassing als je je abonnement via je iTunes account kocht. Annuleer de betaling van je FindeDates abonnement via je iTunes account vóór je volgende verlengdatum.

Als je je premium FindeDates lidmaatschap niet opzegt, wordt het onmiddellijk verlengd voor de periode die je koos toen je het contract ondertekende.

Wat over Lexa opzeggen ook te zeggen valt, we hebben het voor je samengevat in ons Lexa testrapport.

Verwijder FindDates profiel

FindeDates stelt zijn leden in staat hun betaalde premium lidmaatschap op te zeggen, maar laat het gratis profiel nog staan. Om je profiel van de datingsite te verwijderen, heb je 2 keuzes. In eerste instantie maakt een deactivering van je profiel je profiel onvindbaar voor andere gebruikers. Dit alternatief staat je toe je profiel op een later tijdstip te bezoeken en weer te activeren. Bovendien kun je je account wissen, zodat je gegevens volledig gewist zijn. Zodra je profiel gewist is, moet je een nieuw profiel aanmaken als je FindeDates in de toekomst weer wilt gebruiken. Als je besluit je gebruikersaccount te wissen, kun je dat op elk moment gratis doen onder "Mijn Instellingen" - "Account verwijderen". Bovendien kun je je op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven/e-mailberichten.

Persoonlijke privacy en gegevensbeveiliging bij FindeDates.nl

Wie zich ook registreert bij FindeDates en een profiel aanmaakt kan door alle leden gezien worden. Uit de informatie in het profiel, behalve je foto, worden echter geen conclusies over je persoon getrokken. Vanuit dit perspectief is je persoonlijke privacy beschermd bij FindeDates.

Met FindeDates heb je volledige controle over je informatie. Dit kan binnen enkele seconden als je partner zoeken op FindeDates succesvol was en je je account wilt verwijderen. Met 3 klikken kun je je abonnement bij FindeDates in enkele seconden beëindigen.

De klantenservice bij FindeDates is erg nuttig.

De klantenservice bij FindeDates

De klantendienst van FindeDates wordt de klok rond per mail aangeboden. Ook is er een 0800 nummer beschikbaar voor telefonisch contact. Bovendien biedt FindeDates ook uitgebreide hulp en ideeën voor veilig online daten.

FindeDates bij Stiftung Warentest.

Tot nu toe is FindeDates eigenlijk nog niet geëvalueerd door Stiftung Warentest.

FindeDates opties

Een veel beter alternatief voor FindeDates, om gewoon met anderen te flirten en eventueel zijn droompartner te vinden, is naar onze ervaring Lexa of Parship. de, 2 uitwisselingsplaatsen voor singles met veel leden, zodat ook voor jou de keuze groot is, contacten snel gelegd kunnen worden en je dating effectief kan zijn.

FindeDates ervaringen

De Datingsite FindeDates adverteert met een gratis, snelle inschrijving, talrijke leden en snelle afspraakjes. Hier moet het een gemakkelijk spel zijn om een geschikt persoon voor een afspraakje te vinden. We ontdekken echter al snel dat ook geanimeerde profielen op de website rondhuppelen.

Op het web ontdekken we enkele berichten over nepprofielen en een gemodereerde chat, maar er staat niets over in de voorwaarden van CYBERENCE KFT (voorheen Howlogic Kft.),de operator pagina. Nog meer zijn er te lezen in de berichten op het Internet dat het bij de eenmalige afschrijving om een doorlopende abo gaat. De klant wordt verleid tot een duur lidmaatschap, dat het niet waard is vanwege de nepprofielen en moeilijk weer op te zeggen is.

Echter zijn er ook positieve berichten over FindeDates op het web te vinden, die berichten over veel geweldige flirts en positieve ervaringen met daten.

FindDates Conclusie

Als je tussen de 30 en 40 jaar oud bent en een toevallige flirt of een relatie zoekt, dan is FindeDates een aanrader. Behalve discretie betekent FindeDates ook afwisseling: er worden groepen mensen met de meest uiteenlopende keuzes en interesses opgelost. De kans op een effectieve partnerzoektocht is dus echt groot. Veel vastberadene naar een relatie leiden alleen partnerbedrijven, zoals Parship, met de grootste kans op succes!

FindeDates in het kort

SuccesverhaalVele negatieve reviews en berichten over FindeDates op het web te vinden, die berichten over fictieve profielen en onverwachtse afschrijvingen
Leukste kenmerkenDe Flirtcast feature is handig en populair, Flirtcasts maken het eenvoudiger om in contact te komen. Een soort ijsbreker.
Het beste voorAls je tussen de 30 en 40 jaar oud bent en een toevallige flirt of een relatie zoekt, dan is FindeDates een aanrader
Logo of FindeDates
FindeDates
FindeDates
FindeDates

Voordelen

  • Snelle en gemakkelijke gratis registratie
  • Groot en actief ledenbestand
  • Flirtcasts helpen bij contact

Nadelen

  • Beperkte functies als een standaard lid

Wat kost FindeDates?

Prijzenoverzicht

PeriodePrijsPer maand Voordeel
1 dag€0,99€29,701
1 jaar€287,88€23,6640
3 maanden€107,97€35,9910
6 maanden€179,94€29,9930
62%

FindeDates Ervaringen & Beoordelingen

7.8
62%
189 reviews

Reviews kunnen alleen door geregistreerde findedates gebruikers worden toegevoegd. Alle recensies worden door ons gecontroleerd. Zie ook onze beoordelingsrichtlijnen voor je iets plaatst

Kwaliteit profielen
9 / 10
Betrouwbaarheid
9 / 10
Functionaliteiten
8 / 10
Klantenservice
8 / 10

Top beoordelingen

Walter beoordeelde FindeDates
07 Jan 2022
74%
Ik raad FindeDates aan

Veel Duitse vrouwen maar goed.

Ja zoals ik al dacht meer Duitse vrouwen online op findedates, maar goed zijn ze ook echt? Ik ben gister avond naar Kuppenheim gereden, wat net over de grens van Duitsland ligt. Heb er zo'n 55 minuten voor in de auto gezeten maar dat was het zeker waard. Ze was nog knapper dan op de foto's en ze sprak best goed Nederlands met zo'n Duits accent, ze droeg een bril wel geil. Aanrader voor een ieder die vlak aan de grens woont zeker! Doen!

  • echte profielen
  • veel geile dames ook deels in Nederland
  • meer Duitse vrouwen