5 handige tips voor een goed datingprofiel

Laatst bijgewerkt op 21 mei 2020
5 handige tips voor een goed datingprofiel
Hoe maak je een succesvol datingprofiel op een datingsite? Hier 5 handige tips die ervoor gaan zorgen dat jouw profiel een succes word op iedere datingsite

Wist je dat meer dan de helft van alle relaties tot stand komen via een online datingprofiel. Vrij logische, want door het gebruiken van een goede en betrouwbare datingsite profiteer je immers van vele voordelen. Zo kan je op basis van jouw zoekvoorkeuren, gedetailleerd opzoek gaan naar een partner die echt bij je past. Daarnaast heb je via een datingprofiel de kans om te communiceren met andere singles, zonder je persoonlijke telefoonnummer of e-mailadres te hoeven doorgeven. Zodoende behoud je je anonimiteit, tot dat je zelf besluit om iemand in het echt te gaan ontmoeten.

Meer resultaat uit je dating-profiel

Weet je nog niet goed hoe je van jouw dating-profiel een succes maakt? Dat geeft niks, want met deze handige tips zullen we je hierbij zeker helpen.

  • Pas regelmatig je profielfoto aan: Door het aanpassen van je profiel-foto laat je immers verschillende kanten van jezelf zien. Ook kom je hiermee over als een actieve gebruiker van de site.

  • Maak een leuke profieltekst: Oké, je bent misschien geen professionele auteur of marketeer, maar desalniettemin loont het wel om jezelf goed te omschrijven op je profiel. Begin jouw profieltekst daarom ook nooit met een opsomming van karaktereigenschappen, voorkeuren of hobby's, maar probeer de interesse van de ander liever te wekken met eigenschappen of uitspraken die jou echt uniek maken’, aldus dating expert Caroline Bruynseels. ‘Richt je in de tekst op jouw profiel ook naar de ander: wat voor activiteiten zou je bijvoorbeeld graag samen doen?’ Laat de ander in jouw tekst ook weten wat jij hem of haar te bieden hebt.

  • Hou het kort: vrijwel niemand zit te wachten op eindeloze profielteksten, in een later stadium heb je immers nog genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen.

  • Laat je profiel zien aan een vriend of vriendin: ‘Een goede vriend of vriend kan voor jou een controleren of je datingprofiel aantrekkelijk en interessant overkomt, en of de belangrijkste (positieve) punten over jou in jouw tekst naar voren komen, en daarnaast of je gebruikte profielfoto goed overeenkomt met de realiteit. Het is absoluut niet aan te raden om precies een foto te gebruiken met een perfecte look waar je eigenlijk niet echt op lijkt’, aldus Bruynseels.
Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "5 handige tips voor een goed datingprofiel"

profiel maken, dating, tips, succesvol, datingprofiel

Inhoudsopgave

  • Meer resultaat uit je dating-profiel

Populaire artikelen in maart

7 tips voor de allereerste date: hoe verpest je het niet? 28 februari 2023
 7 tips voor de allereerste date: hoe verpest je het niet?
Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel? 8 mei 2022
 Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel?
Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen middels dating? 16 april 2022
 Hoe ontmoet je Oekraïense vrouwen middels dating?
Gratis Versus Betaalde Online Dating Sites 21 maart 2022
 Gratis Versus Betaalde Online Dating Sites
50+ Vragen om te stellen bij Online Dating 17 maart 2022
 50+ Vragen om te stellen bij Online Dating

Betrouwbaredatingsites.nl is een gratis, online bron die ernaar streeft om nuttige inhoud en vergelijkingsfuncties aan te bieden aan haar bezoekers. De score en positionering van een datingsite die wij analyseren, wordt bepaald door de onafhankelijke mening van een expert. Experts die ernaar streven om het algemeen belang van de consument en diens veiligheid te waarborgen. Bezoekers die gebruik maken van onze website zijn over het algemeen erg tevreden en vergroten zo hun date kansen. Zo helpen wij dagelijks - met trots - duizenden mensen om onnodige kosten of teleurstellingen te voorkomen, en voor hen de juiste dating site te vinden! Het succes van Betrouwbare Datingsites komt door jarenlange ervaring en de kracht van klantbeoordelingen.