Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

5 handige tips voor een goed datingprofiel

5 handige tips voor een goed datingprofiel
Hoe maak je een succesvol datingprofiel op een datingsite? Hier 5 handige tips die ervoor gaan zorgen dat jouw profiel een succes word op iedere datingsite

Wist je dat meer dan de helft van alle relaties tot stand komen via een online datingprofiel. Vrij logische, want door het gebruiken van een goede en betrouwbare datingsite profiteer je immers van vele voordelen. Zo kan je op basis van jouw zoekvoorkeuren, gedetailleerd opzoek gaan naar een partner die echt bij je past. Daarnaast heb je via een datingprofiel de kans om te communiceren met andere singles, zonder je persoonlijke telefoonnummer of e-mailadres te hoeven doorgeven. Zodoende behoud je je anonimiteit, tot dat je zelf besluit om iemand in het echt te gaan ontmoeten.

Meer resultaat uit je dating-profiel

Weet je nog niet goed hoe je van jouw dating-profiel een succes maakt? Dat geeft niks, want met deze handige tips zullen we je hierbij zeker helpen.

  • Pas regelmatig je profielfoto aan: Door het aanpassen van je profiel-foto laat je immers verschillende kanten van jezelf zien. Ook kom je hiermee over als een actieve gebruiker van de site.

  • Maak een leuke profieltekst: Oké, je bent misschien geen professionele auteur of marketeer, maar desalniettemin loont het wel om jezelf goed te omschrijven op je profiel. Begin jouw profieltekst daarom ook nooit met een opsomming van karaktereigenschappen, voorkeuren of hobby's, maar probeer de interesse van de ander liever te wekken met eigenschappen of uitspraken die jou echt uniek maken’, aldus dating expert Caroline Bruynseels. ‘Richt je in de tekst op jouw profiel ook naar de ander: wat voor activiteiten zou je bijvoorbeeld graag samen doen?’ Laat de ander in jouw tekst ook weten wat jij hem of haar te bieden hebt.

  • Hou het kort: vrijwel niemand zit te wachten op eindeloze profielteksten, in een later stadium heb je immers nog genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen.

  • Laat je profiel zien aan een vriend of vriendin: ‘Een goede vriend of vriend kan voor jou een controleren of je datingprofiel aantrekkelijk en interessant overkomt, en of de belangrijkste (positieve) punten over jou in jouw tekst naar voren komen, en daarnaast of je gebruikte profielfoto goed overeenkomt met de realiteit. Het is absoluut niet aan te raden om precies een foto te gebruiken met een perfecte look waar je eigenlijk niet echt op lijkt’, aldus Bruynseels.
Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "5 handige tips voor een goed datingprofiel"

profiel maken, dating, tips, succesvol, datingprofiel