Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel?

Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel?
Meer dan de helft van ondervraagde consumenten liegen op hun dating profiel. Mannen over relatiestatus en lengte, vrouwen over gewicht en winkelgedrag.

Liegen op dating sites, online en ongezien verscholen achter vaak bewerkte selfies of foto's van veel te lang geleden. Meer dan de helft van datend Nederland liegt op hun profiel of tijdens een date en vrijwel iedere dater krijgt er wel mee te maken. Deze leugens hebben naast de leeftijd of profielfoto ook vaak betrekking op uiterlijke kenmerken als lengte, gewicht maar er wordt ook veel gelogen over status, de werkfunctie en beroepen.

Waarover liegen mensen tijdens daten?
  • liegen over leeftijdLeeftijd: 45 procent van de ondervraagden geeft toe weleens te hebben gelogen over hun leeftijd om zodoende een ruimere doelgroep te treffen, omdat ze een jongere partner willen en soms zelfs uit schaamte
  • liegen over baanBeroep: 27 procent gaf toe te liegen over hun job. Sommige door werkloosheid en andere deden zich beter voor door een hogere functie te benoemen.
  • liegen over relatie statusStatus relatie: 20 procent van de (ex-)datingsite gebruikers zijn niet eerlijk over hun relatiestatus. De meeste hopen er dan informele ontmoetingen of fysiek contact aan over te houden, maar zoeken dan eigenlijk geen relatie.

Wij van betrouwbare datingsites schokken echter nog het meest van het aantal mensen die gebruik maken van datingsites terwijl zij al een partner hebben en hierover op hun profiel liegen door zichzelf als vrijgezel of single voor te doen.

Mensen die liegen en zwijgen over hun huidige relatie of huwelijk, via de meest gebruikte ontmoetingen platforms van Nederland. Terwijl dit juist centraal moet staan voor het vinden van gelijkgestemde singles die via een de algemene dating sites op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie.

Waarom liegen mensen over hun relatie?

De voornaamste reden waarom mensen - met name vaak mannen - die al een relatie hebben, liegen over hun huidige relatie is eigenlijk niet anders dan bij het online leven. Wanneer een man tijdens het stappen liegt over zijn huidige vriendin of partner, dan is hij meestal uit op een eenmalig avontuurtje of affaire naast zijn relatie. Een leugentje uit schaamte of onzekerheid valt soms nog best door de vingers te zien, maar liegen over je relatie is echt een "no-go".

Sommige leugens over relatie-status op online dating sites zijn de zogezegde "gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt". Dit zijn simpelweg personen die in een onstabiele relatie zitten maar gewoonweg de knoop nog niet durven door te hakken. Daarnaast heb je ook enkele gevallen van mensen die hun partner van wantrouw verdenken en wraak willen nemen door zelf ook vreemd te gaan met een onbekend persoon. En ja, niet iedereen kent de daarvoor bedoelde/geschikte websites als novamora, Victoria Milan en Ashley Madison. Die kiezen dan vaak voor de bekendere datingsites als Lexa, tinder of badoo.

mannen liegen op dating sites

Waarover liegen mannen tijdens online daten?

Mannen zijn online grotere leugenaars dan vrouwen en liegen gemiddeld 20 procent meer dan vrouwen. Maar als vrouw wil ik het hier wel een klein beetje voor de man opnemen, misschien worden mannen wel veel vaker betrapt op leugen of slechte smoes. Als het gaat over de relatiestatus tijdens het uitgaansleven of daten, liegen mannen veruit meer dan vrouwen.

Maar dat ter zijde wordt er door mannen ook veel gelogen over status (auto's, werkfunctie), terwijl vrouwen vooral liegen uit schaamte en over persoonlijke dingen zoals "gewicht, leeftijd en winkelgedrag".

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Waarover liegen mensen het meest op hun datingprofiel?"

liegen dating, liegen datingprofiel, leugens tijdens dating, leugens bij online daten, waarom liegen tijdens daten