Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Parship of Elitedating: Wat is de beste keuze voor jou?

Parship of Elitedating: Wat is de beste keuze voor jou?
De groep singles in Nederland wordt steeds groter. De meeste single mannen en vrouwen leiden een druk leven of zijn door andere omstandigheden de ware nog niet inlevende lijve tegengekomen. Steeds meer singles geven dan ook het online daten een kans.

De groep singles in Nederland wordt steeds groter. De meeste single mannen en vrouwen leiden een druk leven of zijn door andere omstandigheden de ware nog niet inlevende lijve tegengekomen. Steeds meer singles geven dan ook het online daten een kans. Het aanbod aan datingsites is echter enorm, en hierdoor zien velen door de bomen het bos niet meer. Om je het iets gemakkelijker te maken, bespreken we in deze blog de belangrijkste verschillen tussen de twee populairste datingsites in Nederland: Parship en EliteDating.

Parship in het kort

Parship is een datingsite voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie. De doelgroep bestaat voornamelijk uit singles die 30 jaar of ouder zijn en er is een goede verhouding tussen mannen en vrouwen. Parship laat al haar gebruikers een persoonlijkheidstest doen. Deze test zorgt ervoor dat op zorgvuldige wijze matches tussen gebruikers tot stand komen. Het kwaliteitsteam van Parship controleert bovendien alle profielen regelmatig op echtheid en oprechtheid. Dankzij de professionele matching methode, de gebruiksvriendelijke website en goede klantenservice behoort Parship tot de populairste datingsites in Nederland.

Bij Parship kunnen singles gratis en vrijblijvend een account aanmaken. Na aanmelding kan er gebruik gemaakt worden van het gratis lidmaatschap. Met dit lidmaatschap kan de gebruiker profielen bekijken en favorieten aanmaken, zoeken en gevonden worden, persoonlijke informatie en foto’s aan het profiel toevoegen en contactverzoeken ontvangen en versturen. Wanneer de gebruiker een bericht wil versturen of beantwoorden, dient er premium-lidmaatschap te worden aangeschaft. Als premium-lid kunnen singles onbeperkt contact leggen met andere Parship-leden en anoniem communiceren met singles die ook met hen willen chatten. Ook kan een premium-lid gericht foto's uitwisselen (een premium-lid bepaalt zelf wie op welk moment zijn of haar foto’s kan zien).

De belangrijkste feiten op een rijtje:

100.000 berichten per maand. Leden van Parship zijn zeer actief: iedere dag worden duizenden berichten, ijsbrekers en digitale glimlachen verstuurd. Dagelijks melden zich nieuwe leden aan, dus leden ontvangen vaak nieuwe partnervoorstellen.

Goede balans tussen mannen (49%) en vrouwen (51%). In tegenstelling tot vele andere datingsites is de verdeling man/vrouw bijna gelijk.

1 op de 3 leden vindt een relatie (succespercentage van 38%).

Al sinds de lancering van Parship in Nederland, op 14 februari 2003, zet de datingsite haar unieke matchingsprincipe in om leden aan elkaar voor te stellen. Het succespercentage is het ultieme bewijs dat Parship in veel gevallen werkt.

85% van de leden is 30 jaar of ouder. Bij Parship treffen singles andere singles die serieus op zoek zijn naar een partner voor een langdurige relatie.

EliteDating in het kort

EliteDating richt zich op hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een stabiele en langdurige relatie. Bij EliteDating draait het om kwaliteit in plaats van kwantiteit: dagelijks stelt EliteDating hun leden drie tot zeven matches voor. Bij een betalend lidmaatschap ontvang je zelfs tot twintig matches per dag. Het matchmaking-algoritme van EliteDating is gebaseerd op het big-five-model, één van de belangrijkste en meest bekende concepten binnen de moderne persoonlijkheidspsychologie. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst analyseert EliteDating de vijf facetten van de persoonlijkheid van een lid en creëert zo een persoonlijkheidsprofiel. Vervolgens kan het lid zijn of haar voorkeuren aangeven (zoals leeftijd, afstand en lengte). Op basis van het persoonlijkheidsprofiel en de persoonlijke partnercriteria selecteert EliteDating dagelijks de beste matches. Singles hoeven dus niet zelf op zoek, wat hen een hoop tijd scheelt. Naast het maken van matches biedt Elite Dating haar leden veel informatie en tips over daten en relaties.

Het kwaliteitsteam van EliteDating controleert alle profielen op echtheid en oprechtheid. Inactieve profielen worden er automatisch uitgefilterd. Singles worden dus alleen voorgesteld aan leden die net als zij serieus en actief op zoek zijn.

Ook bij EliteDating kunnen singles gratis en vrijblijvend een account aanmaken. Na aanmelding kan er gebruik gemaakt worden van het gratis lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijgt de gebruiker inzage in de resultaten van zijn of haar persoonlijkheidstest, ontvangt partnervoorstellen, kan ‘glimlachen’ en ‘likes’ versturen en kan foto’s uploaden. Als premium-lid krijgt de gebruiker een gedetailleerd overzicht van de testresultaten, krijgt vaker een match voorgesteld, kan zien wie zijn of haar profiel heeft bezocht, kan onbeperkt berichten verzenden en ontvangen, heeft toegang tot alle foto’s van de partnervoorstellen, kan reacties achterlaten op profielen en foto’s en krijgt toegang tot de premiumfuncties van de iOS- en Android-apps.

De belangrijkste feiten op een rijtje:

Hoog succesratio. EliteDating behoort tot één van de meest succesvolle datingsites.

Meer dan 90% van de leden is 30 jaar of ouder waarvan het grootste deel tussen de 30 en 55 jaar oud is.

Bij EliteDating treffen singles andere singles die serieus op zoek zijn naar een partner voor een langdurige relatie.

Meer dan 70% van de leden heeft een universitaire opleiding afgerond.

Belangrijkste verschillen tussen Elitedating en Parship

Of je nu kiest voor Parship of Elite Dating, in beide gevallen kun je kwaliteit verwachten. Zowel Parship als EliteDating dragen het keurmerk ‘veilig daten’. Parship heeft dagelijks iets meer actieve gebruikers dan EliteDating. In de prijsvergelijking is EliteDating net iets goedkoper dan Parship. Daar staat tegenover dat een ontvangen bericht gratis kan worden bekeken met Parship, terwijl bij EliteDating hier een premium-lidmaatschap voor nodig is.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Parship of Elitedating: Wat is de beste keuze voor jou?"

parship, elitedating, elite dating, review, ervaringen, klachten, gratis