Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Wat is Facebook Secret Crush?

Wat is Facebook Secret Crush?
Secret Crush is pas 1 dag beschikbaar in Nederland, maar toch al een dingetje! Facebook Dating zal interesses en onbesproken liefdes zinloos verklappen of ontstaan er meer nieuwe liefdes..

Secret Crush is pas 1 dag beschikbaar in Nederland, maar toch al een dingetje!

Facebook Dating is alleen voor volwassenen en stelt gebruikers in staat om een account aan te maken met geselecteerde informatie en foto's. Volgens het bedrijf verschilt de dienst van andere diensten in die zin dat deze berust op klikken, "swipes to the side" of het laten wachten van gebruikers. Het bedrijf zei: "Als je geïnteresseerd bent in iemand, kun je je interesse kenbaar maken door te reageren op hun profiel of door te klikken op de 'like' knop.

Facebook Dating zal profielen van onbekende gebruikers of "vrienden van vrienden" weergeven wanneer het algoritme systeem aan de hand van verzamelde gebruikersgegevens een interessante match vindt. Er worden geen directe vriendenprofielen getoond die al zijn toegevoegd aan het hoofdgebruikersprofiel.

Hoe werkt de Secret Crush functie op Facebook Dating?

In plaats daarvan is er een zogeheten "secret crush" functie die gebruikers in staat stelt om een lijst van maximaal 9 vrienden toe te voegen waar ze een crush op hebben, of-te-wel wie ze al dan niet "stiekem" leuk vinden voor iets meer dan gewoon vriendschap, potentieel relatie materiaal. Deze lijst wordt volgens facebook geheim gehouden en wordt verder nergens getoond. Maar zodra een van de door hen ingevoerde gebruikers Facebook-Dating activeert, en hij of zij deze gebruiker ook heeft benoemd in de geheime lijst, dan zal het platform de gene die als eerst de lijst invulde ook als eerst op de hoogte stellen en informeren dat deze persoon ook een secret crush op jou hebt.

Is Secret Crush van Facebook wel werkelijk zo secret?

Facebook's FB, +2,39% flirten met matchmaking zou bepaalde extraatjes voor alleenstaanden kunnen opleveren, maar gebruikers moeten nog steeds twee keer nadenken voordat ze intieme gegevens delen met de schandaal-scarred tech gigant, privacy experts waarschuwen.

De gebruikers kunnen beslissen of zij informatie zoals foto's, beroep en geslachtsidentiteit willen delen, en de huidige Facebook-vrienden worden niet voorgesteld als gelijken of kunnen het daterende profiel van een gebruiker zien, volgens het bedrijf. Matches worden gesuggereerd op basis van "voorkeuren, interesses en andere dingen die je op Facebook doet". Een Instagram-geïntegreerde "Secret Crush" functie laat gebruikers ook een fakkel dragen voor mensen die ze kennen, alleen de andere partij op de hoogte brengen als er een wederzijds belang is.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Wat is Facebook Secret Crush?"

secret crush, facebook, dating, app, Nederland