Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Facebook dating-app Nederland

Facebook dating-app Nederland
Facebook dating app vanaf vandaag (22 okt 2020) ook beschikbaar in ons land voor de mensen met een facebook-account. Maar ook bij onze zuiderburen is de datingapp van facebook vanaf vandaag een feit. En alhoewel de app gratis te gebruiken is, wilt het grootste sociale media van de wereld nu ook de concurrentie strijd aangaan de populaire Amerikaanse dating-app Tinder

Facebook dating app vanaf vandaag (22 okt 2020) ook beschikbaar in ons land voor de mensen met een facebook-account. Maar ook bij onze zuiderburen is de datingapp van facebook vanaf vandaag een feit. En alhoewel de app gratis te gebruiken is, wilt het grootste sociale media van de wereld nu ook de concurrentie strijd aangaan de populaire Amerikaanse dating-app Tinder.

Facebook dating was voorheen al beschikbaar in 20 landen in Amerika en Zuidoosten van Azië. Het social-media bedrijf lanceert de dienst inmiddels in 32 Europese landen, waaronder dus Nederland.

Hoe werkt de fb dating app nou eigenlijk?

Uiteraard is ook deze dienst volledig geïntegreerd in de Facebook-applicatie. Dit houd in dat elke gebruiker van facebook zich via zijn of haar profiel kan registreren om te daten. Je kunt je profiel eenvoudig toevoegen en er wordt momenteel ook nog geen informatie gedeeld op jouw persoonlijke Facebook-profiel.

Facebook Dating heeft verschillende functies.

Wel worden er verhalen van Facebook en Instagram gedeeld door gebruikers, zodat ze gezien kunnen worden door potentiële matches. Ook zijn er wat ingebouwde vragen games waaruit zal moeten blijken op wie jij van je Facebook vrienden een oogje hebt. Zo stel je je bloot aan jou diepste geheimen door middel van geheime verliefdheidsspel. Ook heb je als gebruiker van de dating-app de mogelijkheid om onmiddellijk te een videogesprek met andere gebruikers te beginnen. Facebook kan ook potentiële matches aanbevelen op basis van de verzamelde gegevens en de gemeenschappelijke voorkeuren.

De facebook Dating app is absoluut een voordelige keuze omdat het geheel gratis te gebruiken is, maar het blijft altijd een extra drempel waar je als gebruiker ervan overheen moet stappen. Dus of het ook geschikt is voor mensen die in een rustige en discrete omgeving, kennis wilt maken met het online daten en het ontmoeten van andere singles. Bovendien is er in Nederland ook steeds meer aandacht voor informele dating sites, voor eenmalig (seksueel) contact. Deze doelgroep zal door facebook niet worden geaccepteerd, en daarnaast hebben deze mensen vaak de behoefte om 100% anoniem te blijven. Dan lijkt het me zeker niet een verstandige keuze om dit soort spannende avontuurtje via je facebook dating app te doen, die overigens is gekoppeld aan je persoonlijke gebruikers-account. En facebook die ten volle profiteert van hun enorm gunstige posities waarbij je als user van de app nog veel van je persoonlijke leven met het socialmedia netwerk moeten delen.

Uiteraard hebben onze dating experts de nieuwe datingapp al uitvoerig geanalyseerd.

"Facebook heeft al veel data verzameld"

Het was dan ook niet onherstelbaar dat Facebook vroeg of laat met een dating app zou komen. Dus dat ze nu met Facebook Dating voor Europeanen beschikbaar is niet toevallig. Zo ook de in Antwerpen afgestudeerde communicatiewetenschapper Lara Hallam, die eerder al een een doctoraat kreeg toegekend voor haar studie over online dating. "Het stond in de sterren geschreven dat facebook vroeg of laat met een datingplatform zou komen.

Online daten is al jaren lang razend populair in Nederland, niet te min komen meer de de helft van alle nieuwe relaties tot stand via een online dating site.

En zeker nu met de getroffen maatregelen om sociaal contact tot een minimum te beperken, met sluiting van de horeca, cafés en andere uitgaansgelegenheden ten gevolg van de aanhoudende coronacrisis. Als alternatief kiezen nu steeds meer mensen ervoor om hun dating avontuur online te beginnen. Simpelweg omdat het offline gewoon steeds moeilijker wordt of al niet meer kan."

Tekst bericht versturen enige manier om te communiceren via facebook dating

Facebook Dating is weliswaar gekoppeld aan je persoonlijke facebook account maar is desondanks een aparte app binnen de Facebook-app zelf, waarbij je als facebook-gebruiker alsnog apart moet inloggen. De datingdienst staat dus naar eigen zeggen los van Facebook

Hoe werkt het?

Elke Facebook-gebruiker geeft zijn interesses aan en volgt bepaalde pagina's of artiesten. Op basis hiervan is Facebook Dating op zoek naar mensen met dezelfde interesses. Facebook Dating zoekt ook naar mogelijke matches buiten je vriendenlijst.

"En om te voorkomen dat gebruikers elkaar naaktfoto's kunnen sturen, kunnen deze nu nog alleen met elkaar in contact komen via de tekstberichten. Daar komt bij dat je ook geen links naar iemand andere kan sturen via de chat/ (zodat hackers geen virus op je computer plaatsen, red.)", aldus de productmanager van Facebook zelf "Keith Orset", die dit aan verschillende nieuws autoriteiten kenbaar maakte.

En als je in het geheim verliefd bent op iemand (geheime liefde, red.), kun je het anoniem vertellen. "Het gaat erom mensen dichter bij elkaar te brengen," zegt Orset.

Hoe vind ik Facebook Dating in de Facebook-app?

Als je in aanmerking komt om Facebook Dating te gebruiken, kun je dit openen door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Log in op de Facebook-app op uw mobiele apparaat.

  2. Klik op het menu rechts bovenin (bars)

  3. Tik vervolgens op Dating.

Van daaruit kunt u een Dating-profiel maken. Je hebt ook toegang tot Dating door "Facebook Dating" in de zoekbalk van je Facebook-app te typen en op de Facebook Dating-snelkoppeling te tikken.

Opmerking: Dating is alleen beschikbaar in de Facebook-apps voor Android en iPhone. U krijgt geen toegang tot Dating op uw computer.

Eerste Facebook dating ervaringen waardevol

Er zijn vele fanatiekelingen op facebook die hoogstwaarschijnlijk al een facebook dating profiel hebben aangemaakt. Er zullen vast ook vele mensen zijn die hun privacy erg belangrijk vinden en daarom geen persoonlijke informatie willen delen met de dating app van facebook.

Heb jij facebook dating wel al uitgeprobeerd en wil je je eerste indruk delen de andere bezoekers op betrouwbaredatingsites.nl, dan kun je via: Facebook Dating Reviews jou ervaring met ons delen en maak je direct automatisch kans op een Bol.com cadeau voucher t.w.v. € 50,00. B.v.d.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Facebook dating-app Nederland"

facebook dating, facebook dating app, facebook date, daten facebook, gratis