Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Facebook Dating vs Tinder: Welke app is beter voor jou?

Facebook Dating vs Tinder: Welke app is beter voor jou?
je denkt erover om Facebook Dating te proberen, is Tinder je betere keuze? Zie welke datingtoepassing beter voor u is in deze Facebook Dating vs Tinder vergelijkingsgids.

Facebook Dating VS Tinder: Kosten

Facebook Dating kost, althans voorlopig, niets om te gebruiken.

Het is ook advertentievrij, wat vrij ongewoon is voor een geheel gratis dating app-- maar alleen de tijd zal leren hoe lang dat duurt.

Omstreeks dezelfde tijd dat Facebook Dating werd gelanceerd, veranderde de Facebook tagline van "Het is helemaal gratis en zal dat altijd snel en eenvoudig zijn.

facebook-tagline-verandering

Het is dus heel goed mogelijk dat een versie tegen betaling in het verschiet ligt.

Facebook gebruikers kunnen binnen Facebook een apart dating profiel ontwikkelen, dagelijks ongeveer 100 profielen "leuk vinden", en berichten uitwisselen telkens als er een wederzijdse "like" gebeurt.

Tinder's basisfuncties zijn ook allemaal gratis - swipen, matchen, berichten uitwisselen ... wat je ook nodig hebt om regionale singles te ontmoeten kost je geen cent. Niettemin zul je merken dat je door een heleboel advertenties swipet.

En net als bij Facebook Dating kunnen geheel gratis gebruikers van Tinder elke 12 uur maar maximaal 100 profielen naar rechts vegen.

out-of-likes op tinder

In tegenstelling tot Facebook Dating biedt Tinder ook drie premium niveaus met functies die het vergaderen met iemand die uniek is nog gemakkelijker kunnen maken: Tinder Plus, Tinder Gold en Tinder Platinum.

Hier volgt een snelle opsomming van Tinder's premium functies en uitgaven:

Tinder-abonnement-perks voor alle drie de premium niveaus
Winnaar:

Trekker, je kunt een van deze dating apps gratis gebruiken.

Facebook Dating VS Tinder: Functies

Naast de hoofdzaken (zoeken, profielen liken/passen, berichten uitwisselen en matchen) bieden zowel Facebook Dating als Tinder talrijke nuttige gratis functies.

Voor beginners kun je je Instagram met beide profielen verbinden, maar Tinder gaat nog een stap verder en laat je ook Spotify verbinden.

Speciaal samengestelde matches

Naast het standaard swipen stellen beide dating apps ook matches voor je samen.

Facebook Dating heeft een "Suggested Matches" feed, terwijl Tinder "Top Picks gebruikt. "

Maar op Tinder kunnen gratis gebruikers slechts "liken" tussen deze "zeer compatibele" matches per dag.

Met betrekking tot aparte toeters & bellen heeft Facebook Dating een "Secret Crush"-functie waarmee je een lijst kunt bijhouden van ongeveer 9 Facebook goede vrienden of Instagram volgers die je zou willen daten als je begreep dat ze er net zo over dachten . hoe voeg je een geheime verliefdheid toe op facebook

Eenmaal je je crush aan de lijst hebt toegevoegd, zal die persoon, als hij/zij ook op Facebook Dating zit, ontdekken dat iemand (niet jij, in het bijzonder) een Secret Crush op hem/haar heeft. Als die persoon jou toevoegt als hun Secret Crush, zul je snel een match hebben.

Tinder, daarentegen, is een stuk eenvoudiger. Als je verliefd op iemand bent, kun je hem "Super Like"maken.

voorbeeld van hoe je een super like op tinder stuurt

Wanneer dat individu op je profiel stuit in hun match feed, zien ze een Super Like melding. Als jullie uiteindelijk overeenkomen, zie je een blauwe ster naast hun naam in je berichtenweergave.

super-als-blauwe-ster

Gratis gebruikers krijgen één Super Like per dag, terwijl premium gebruikers er 5 krijgen.

Op een verwante nota heeft Tinder evenzo een functie die willekeurig in je match feed verschijnt, genaamd "Super Likeable"

tinder-super-likeable-kaart

Dit is een speciale kaart die 4 profielen bevat die Tinder's algoritme eigenlijk getrokken heeft omdat ze overeenkomen met je swiping patronen.

Wanneer je een van de 4 "leuk vindt", krijgt die persoon een "Super Vind ik leuk"-waarschuwing. Maak je echter geen zorgen, het telt niet als je gratis dag-tot-dag.

Andere geheel gratis Tinder functies bestaan uit:
  • Swipe Surge, die je waarschuwt wanneer het Tinder gebruik in je omgeving piekt
  • Festival Mode, die je de mogelijkheid biedt om te matchen met gebruikers die geïnteresseerd zijn in naar dezelfde naderende gelegenheden te gaan.
  • Slimme Foto's, die al je foto's in de "hoofd "plek roteert. Het evalueert het aantal beste swipes die elk krijgt terwijl het opgenomen is, en zet dan meteen de allerbeste op de eerste plaats.
  • Tinder Online, dat is de desktopversie van Tinder. Hoewel je routinier Facebook vanaf je laptop computer kunt benaderen, is Facebook Dating momenteel alleen mobiel.
Winnaar:

Tinder biedt meer gratis en premium functies dan Facebook Dating.

Facebook Dating VS Tinder: Match Criteria

Beide dating apps bieden je enige controle over wie je als potentiële match voorgeschoteld krijgt:

facebook- en tinder-match-voorkeuren

Op Facebook Dating kun je profielen op 3 verschillende plaatsen bekijken:

  • "Vindt je leuk"
  • "Voorgesteld voor jou"
  • "Groepen/Evenementen"

In het "Groepen/Evenementen"-gedeelte geeft Facebook Dating profielen van singles die aan je criteria voldoen en die werkelijk lid zijn geworden van precies dezelfde groepen of belangstelling hebben getoond voor precies dezelfde gelegenheden als jij deed.

Op Tinder kun je zien wie je profiel momenteel "leuk" gevonden heeft, mits je een Tinder Gold klant bent.

En het "Voor jou voorgestelde "equivalent is je dagelijkse "Top Picks, "maar ook hier ben je elke dag beperkt tot slechts één daarvan, tenzij je update.

Afgezien van de Festival Mode heeft Tinder geen interessespecifieke matching functie. Wel laat het je zien welke Passie-badges je gemeen hebt met een bepaalde gebruiker:

tinder-gemeenschappelijke-interesses-voorbeeld

Je kunt zorgvuldiger screenen wie als potentiële match verschijnt op Facebook Dating, en dat platform geeft je meer kans om te matchen met mensen die vergelijkbare interesses delen.

Maar Tinder heeft nog steeds de pure aantallen aan zijn kant.

Het is de best verdienende dating app wereldwijd. Je hebt toegang tot veel meer potentiële matches dan je op Facebook Dating zult vinden, vooral als je in een grote grootstedelijke plaats bent waar de Tinder gebruikers geconcentreerd zijn.

Winnaar:

Facebook Dating laat je je toekomstige matches in hogere mate beoordelen. Maar in een appèlwedstrijd wint Tinder handen naar beneden - want dat betekent meer mogelijke matches voor jou.

Facebook Dating VS Tinder: Berichten sturen

Je kunt gemakkelijk berichten sturen als je eenmaal met iemand gematcht bent op beide dating apps.

Maar Facebook Dating heeft één voordeel boven Tinder.

Net als op Hinge kun je met Facebook Dating reageren op een stukje inhoud binnen het profiel van een gebruiker, wat betekent dat je een allereerste berichtje kunt sturen voordat ze je terug "geliked" hebben.

facebook-dating-bericht-voorbeeld

Tinder Platinum gebruikers krijgen elke dag 5 Super Likes, en kunnen bij elk daarvan een eerste bericht plaatsen.

Dat voordeel loopt echter rond de $39,99 per maand, afhankelijk van hoeveel bijwerken in jouw plaats kost.

Winnaar:

Facebook Dating, omdat je gratis een berichtje bij je like kunt zetten - een geweldige manier om de kansen op een match te vergroten! Probeer een van deze bewezen Facebook Dating ijsbrekers nu meteen!

Onmiddellijke Bonus: Steek onze 14 all-time BESTE Tinder openers zodat AL je matches meteen een onbedwingbaar verlangen voelen om op je te reageren

Facebook Dating VS Tinder: Privacy-instellingen

Facebook Dating is een totaal aparte entiteit van Facebook, dus je liefdesleven is niet op het scherm voor zomaar iedereen om over te struikelen. Alleen mensen die tot de Dating dienst besloten hebben, zien je Dating profiel.

Je Facebook makkers zullen standaard je Dating profiel niet zien, ook niet als ze zelf het Dating platform gebruiken. Ook niemand die je hebt tegengehouden niet.

Je kunt ook bepalen of je Dating profiel zichtbaar is voor makkers van goede vrienden, en bepaalde mensen (b.v. je single manager) blokkeren zodat ze je niet kunnen zien.

Je kunt je privacy beheren via de Facebook Dating persoonlijke privacy instellingen:

privacy instelling op facebook dating

Op Tinder hebben bijgewerkte gebruikers totale controle over wie hun profiel ziet door te kiezen dat het alleen getoond wordt aan personen op wie je al naar rechts geveegd hebt. Je kunt ook je matches blokkeren zodat ze geen ontvangstbevestigingen voor berichten kunnen activeren.

Je kunt ook beheren welke informatie van je profiel met je matches gedeeld wordt in het menu "Gedeelde inhoud" in de Privacy Instellingen:

tinder gedeelde-inhoud-privacy-instellingen

En Tinder Plus gebruikers kunnen evenzo hun afstand tot elke match verbergen, samen met hun leeftijd.

profielcontrole op tinder plus
Winnaar:

Tinder. Hoewel je proactief kunt verhinderen dat mensen die je begrijpt je zien op Facebook Dating,

Tinder biedt je algehele controle door aanwezigheid te beperken tot alleen personen die je actief "leuk" vindt. "Dat betekent dat niemand door de mazen van het net glipt als je vergeten bent hun naam op je zwarte lijst te zetten.

Verdict: Als je er maar één kunt kiezen. Kies dan Tinder of Pimperbook

Het is veel populairder dan Facebook Dating. Dat maakt Tinder de veel betere gok voor een optimale match capaciteit in de snelste hoeveelheid tijd.

Maar als je tijd hebt om 2 dating apps te beheren, zou je ook Facebook Dating een kans kunnen geven, aangezien het gratis is.

Weet je niet zeker welke dating app het beste voor je is? Of misschien overweeg je Facebook Dating omdat het vrij nieuw is, en absoluut niets anders tot nu toe echt gewerkt heeft.

Als je er ernstig over denkt iemand uniek te ontmoeten, maar je hebt geen tijd voor dating apps of je bestaande methode levert geen afspraakjes op met personen van hoge kwaliteit, Betrouwbare Datingsites is er om je te helpen.

Met wat dan ook.

Een team van moderne dating professionals beheert elk aspect voor je, van profiel maken en fotokeuze tot geschikte match selectie en berichtgeving. Het enige wat je nog te doen staat is op ongelooflijke afspraakjes gaan!

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Facebook Dating vs Tinder: Welke app is beter voor jou?"

facebook, tinder, dating, vs, Nederland, vergelijk, beter