Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Print Printen
VS

vergelijking

50+ en daten? De reeks geweldige datingsites is zo groot dat je praktisch in de stress zou raken bij het kiezen.

Niettemin is het geweldig om je van tevoren breed te oriënteren. Dating is niet iets dat je voor korte tijd verschaft, maar vaak voor talloze maanden of misschien wel jaren.

Het is een leuke bezigheid, maar het kost je elke maand geld. Evenzo zul je op de ene datingsite andere mensen ontdekken dan op de andere.

Er is meestal een verschil in prijs tussen datingsites. Ook de grootte van het lidmaatschap en de oplage kunnen sterk verschillen.

Wanneer je een dating platform kiest, doe je dan gewoon een gok of kun je ook kiezen op basis van een duidelijk onderscheid?

Om je te helpen met het antwoord op die zorg, hebben we Ourtime en Seniorengeluk voor je naast elkaar gezet.

Ourtime en Senioren Geluk: De overeenkomsten

De 2 dating platforms richten zich beide op mannen en vrouwen van 50+ die leeftijdgenoten willen daten.

Ze werken met een abonnementensysteem, zodat je van de functies van de sites kunt profiteren als je een betaald abonnement hebt.

Vaak kunnen extra opties extra betaling vereisen.

Om rond te kijken en meer over de sites te weten te komen, kun je beginnen met een gratis profiel bij zowel Ourtime als Seniorengeluk.

Ourtime versus Seniorengeluk: De Verschillen

Van welke samenwerkingsverbanden zijn datingsites afkomstig?

Maar er zijn ook verschillen tussen de 2 datingsites. Zo verschilt bijvoorbeeld de grootte van het samenwerkingsverband waarin ze staan aanzienlijk.

Seniorengeluk is van oorsprong Nederlands en eigendom van Amazing Bits B.V. uit Nijmegen. Deze organisatie richt zich op datingsites en heeft er ongeveer 100 online in Nederland en België.

Deze werken samen onder de naam Safe Dating Networks. De datingsites binnen die groep richten zich elk op een specifieke doelgroep. Er is evenzo een sterke nadruk op stedendating.

Als je wilt, kun je de informatie in je profiel ook koppelen aan andere datingsites binnen Safe Dating Networks.

Het samenwerkingsverband waar Ourtime deel van uitmaakt is van een totaal andere orde. Het is internationaal en staat bekend als Match Group.

Binnen deze groep gaat Ourtime om met grote namen als Tinder en Lexa. De sites van Match Group zijn wereldwijd in meer dan 40 talen actief.

Ook hier kun je ermee instemmen dat je profiel zichtbaar is op gelinkte datingsites.

Merk op dat zowel Ourtime als Seniorengeluk het delen van je gegevens standaard aan hebben staan. Als je dat niet wilt, moet je bij het invullen van je profiel het bijbehorende kruisje uitvinken.

Tussen haakjes, Ourtime en Seniorengeluk blijven absoluut regionaal werken. Ze concentreren zich vooral op Nederland.

Ourtime komt uit een wereldwijd netwerk van datingsites. Hiertoe behoren grote namen als Tinder en Lexa. Seniorengeluk behoort tot een groep van 100 datingsites in Nederland en België.

Tarief van het abonnement en extra kosten

Het zoeken naar tarieven op dating websites is vaak een hele klus. Zo ook bij Ourtime moet je flink zoeken.

Een doorklik helemaal onderaan de Ourtime homepage brengt je naar de kosten. Bij Ourtime kun je kiezen uit een abonnement voor 1, 3 of 6 maanden. Je betaalt dan 30, 22 of 15 euro per maand.

Er blijken extra keuzemogelijkheden te zijn waarvoor je apart moet betalen. Voor verdere uitleg daarover sta je beschreven op de website, waar je kunt klikken op 'Word Premium' mededelingen.

Bij Senioren Geluk ben je als betalend lid een VIP. Je kunt VIP toegang krijgen voor 1, 2 of 4 maanden. Daarvoor betaal je dan elke maand 25, 20 of 15 euro verrekend.

Bij Senioren Geluk heb je voor dat tarief toegang tot alle functies van de website.

De langstlopende lidmaatschappen van Ourtime (6 maanden) en Seniorengeluk (4 maanden) kosten met 15 euro per maand precies hetzelfde. Ourtime biedt extra opties. Hiervoor moet je extra betalen.

De extra mogelijkheden die Ourtime zijn leden biedt

In tegenstelling tot Senioren Geluk heeft Ourtime een zeer uitgebreide homepage. Hier wordt een rijk scala aan mogelijkheden voor je getoond.

Je leest bijvoorbeeld dat Ourtime je ook in staat stelt videogesprekken op te zetten. Een alternatief dat Senioren Geluk niet biedt.

Ourtime blijkt evenzeer veel meer te zijn dan alleen een dating website. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig activiteiten georganiseerd in heel Nederland. Je kunt lezen dat dat zijn: culturele uitstapjes, natuur, muziek, kookworkshops, uitstapjes en nog veel meer. Ook hier doet Seniorengeluk niet aan mee.

Finitief is er nog een essentieel onderscheid: Ourtime biedt je een app voor Android of iPhone. Je kunt dus ook mobiel gaan daten. Evenzo een mogelijkheid die dating platform Seniorengeluk niet heeft.

Ourtime organiseert activiteiten in heel Nederland, gebruikt je een mobiele app en laat je evenzo videogesprekken plannen. Seniorenvreugd heeft deze keuzemogelijkheden niet.

Conclusie: Ourtime of Senioren Geluk?

Voor dit artikel vergeleken we 2 gemeenschappen voor 50+ dating.

Je komt een aantal verschillen tegen als je Ourtime en Senioren Geluk nader bekijkt.

Ze zijn relatief gelijk als het gaat om de kosten voor lidmaatschap. Het is waar dat Ourtime je extra laat betalen voor extra alternatieven. Maar het nemen van die alternatieven is niet verplicht.

De schaal waarop beide datingsites samenwerken met andere sites is eveneens heel verschillend.

Kies een Ourtime lidmaatschap als je:

Kies een abonnement in seniorengeluk als je: