Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Print Printen

Onze Vergelijking

We vergelijken 2 datingsites die beide van Nederlandse oorsprong zijn.

Beiden zijn bedoeld voor het zoeken naar persoonlijk, maar ook seksueel contact. De doelgroep van beide datingsites is verschillend.

Novamora is bedoeld voor iedereen die een pikante relatie probeert te vinden. Second Love richt zich in het algemeen op ontrouwe. Hier heeft het dus te maken met het zoeken van een contact als aanvulling op een bestaande relatie die je al hebt.

Als je evenzo iemand bent die een relatie probeert te vinden en je bent misschien wel of misschien niet gebonden, dan vraag je je misschien af welke datingsite het beste voor je is.

Om je te helpen met het antwoord op die vraag, hebben we Novamora en Second love voor je naast elkaar gezet.

Novamora en Second love: De gelijkenissen

Beide datingsites zijn in Nederlandse handen. Secondlove wordt beheerd vanuit Delft en Novamora vanuit Nijmegen.

Als je beducht bent voor je persoonlijke privacy, dan is het duidelijk dat beide bedrijven gebonden zijn aan de Nederlandse wetgeving op het gebied van de persoonlijke levenssfeer.

Beide sites verklaren bij voorbaat dat je bij hen alleen te maken krijgt met serieuze profielen. Die worden elk gecontroleerd en zijn niet bedoeld om je voor geldelijk gewin voor de gek te houden.

De Nederlandse oorsprong van de websites zorgt er evenzeer voor dat je voortdurend met een Nederlandse klantenservicemedewerker te maken krijgt.

Novamora versus Second Love: De verschillen

Voor singles en voor vreemgaan?

We hebben er momenteel op gewezen dat Second Love vooral gericht is op ontrouw. Dit omvat nog meer gewicht aan het persoonlijke privacy aspect.

Niettemin kun je op Novamora ook helemaal anoniem blijven als je dat wilt. Je kunt kiezen om geen foto's op je account te plaatsen, naast de profielnaam die je zelf samenstelde.

Second Love is open over vreemdgaan. Novamora is dat niet, maar door te in te zetten op bijvoorbeeld een fotovrij profiel, biedt het wel dezelfde mogelijkheid.

De kosten die je elke maand betaalt

Constant echt doorslaggevend is de kostprijs die je voor een lidmaatschap betaalt. De kosten die je in beide datingsites investeert verschillen nogal.

Als je uiteindelijk lid wordt, ben je bij Novamora een VIP. Kies je een abonnement voor 1 maand dan betaal je afgerond 25 euro.

Een abonnement voor 1 maand bij Second love kost je 75 euro.

In beide gevallen is een 1-maand-lidmaatschap niet een optie die het meest monetair zinvol is.

Je betaalt 15 euro als je bij Novamora de langste abonnementsperiode kiest. Je zit dan 4 maanden aan het abonnement vast.

Bij Secondlove betaal je veel meer. Hier kost een lidmaatschap 26 euro, als je de periode van 6 maanden kiest.

Dus in alle gevallen ben je met Second love een stuk duurder uit.

Het laagste abonnementstarief bij Novamora is 15 euro per maand. Bij Second love betaal je maandelijks minimaal 26 euro.

Verhouding man-vrouw en acceptatie van erotisch daten

Hoewel krijg je er precies hetzelfde voor terug? Dat is heel moeilijk te bepalen.

Over het algemeen zijn beide sites, vanwege hun op erotiek gerichte karakter, in geheimzinnigheid gehuld.

Je kunt erover lezen in evaluaties en informatie halen uit interviews met de eigenaars van de websites.

Novamora is dus eigendom van Amazing Bits B.V. uit Nijmegen. Dit bedrijf beheert meer dan 100 dating websites in Nederland en België.

Second Love wordt beheerd door Brunique B.V. uit Delft en is actief in ongeveer 8 landen.

In het algemeen vormt zich het beeld dat de websites veel meer mannen dan vrouwen zou aantrekken.

Dames mogen zich meestal geheel gratis aanmelden, maar worden meestal overstelpt met berichten. Voor mannen is dit precies andersom.

Als je afgaat op de informatie die de bedrijven zelf geven, neemt het aantal vrouwen juist toe. Ook de jongere generatie van 30-jarigen en 20-jarigen lijkt gemakkelijker vreemd te gaan.

Second Love is als bedrijf wereldwijd actief. Novamora alleen in Nederland en België. Van beide websites zijn meer mannen dan vrouwen lid. Het aantal vrouwen lijkt wel toe te nemen.

Waar zijn Secondlove en Novamora actief?

Second love bestaat al sinds 2008. Novamora bestaat eigenlijk pas 3 jaar, maar "Sexy Dating Networks" het bedrijf erachter, is daarentegen al actief sinds 2009 als exploitant van een netwerk van kwalitatief hoogwaardige erotische-datingwebsites. Geen van beide sites heeft een mobiele app.

Second Love is wereldwijd actief in talrijke landen, waaronder België, Portugal, Argentinië en Brazilië. Novamora maakt deel uit van een groep datingsites in Nederland en België.

Die groep werkt onder de cumulatieve naam Safe Dating Networks. Als je wilt, kun je toestemming geven om je profiel te laten zien op andere dating websites in de groep.

Novamora bestaat 3 jaar, Second Love al meer dan 12 jaar. Bij Novamora kun je ook je profiel op het netwerk van sexy dating networks plaatsen, waardoor je op al hun websites zichtbaar ben met je profiel.

Helpdesk en chat op de site

Als je actief aan het daten bent op een datingsite dan heb je vaak zorgen. Bij Secondlove is er een telefonische helpdesk helemaal voor je ingesteld. Uiteraard kun je je zorgen evenzo per e-mail stellen.

Ook tijdens het daten zelf is een actiever gesprek mogelijk op Second love. De website heeft een handige chatfunctie ingebouwd voor leden.

Bij Novamora ben je, als je zorgen stelt, afhankelijk van het soort antwoord.

Een afbeelding op de website van een hoofd met oortjes wekt de indruk van telefonische bereikbaarheid. Die is er echter niet.

Second Love is de enige die een telefonische hulpbalie heeft. Je kunt er ook met elkaar chatten tijdens het daten. Novamora heeft deze functionaliteiten niet.

Conclusie: novamora versus second love?

Waar Second Love zich direct richt op vrouwtjes en jongens die willen vreemdgaan, stelt Novamora zijn doelgroep ruimer.

Daarbij leggen beide sites sterk de nadruk op privacy.

Hoe groot het verschil in kwaliteit is tussen de twee datingsites is moeilijk objectief te bepalen.

Second Love is een stuk prijziger, maar gebruikt eveneens enkele prestaties die Novamora niet doet.

Kies een lidmaatschap bij Novamora als je:

Kies een abonnement op Second Love als je: