Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

Print Printen
VS

De vergelijking

Als je beter geïnformeerd bent, dan kun je kiezen uit een paar aantrekkelijke datingsites. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld voor ernstige dating.

Je sluit je er dus niet bij aan voor een flirt, maar in het algemeen om een geweldige partner te ontdekken. Als je allebei op hetzelfde denkniveau zit, dan kan dit je toekomstige relatie een geweldige structuur bieden.

Soms word je lid van zo'n datingsite omdat een goede vriend je erover informeerde.

Je bent helemaal afhankelijk van de succesverhalen die de datingsites zelf op hun huispagina's hebben gepubliceerd, als je niemand begrijpt met zo'n verhaal. Dat zijn niet de meest neutrale gegevens die je zult krijgen.

Maar hoe dan ook, uiteindelijk moet je zelf kiezen. Dus wat denk je, welke van de 2 past dan het beste bij je?

Om je te helpen met het antwoord op die zorg, hebben we elitedating en e-matching voor je naast elkaar gezet.

e-Matching en EliteDating: de overeenkomsten

Als je alles met je telefoon doet, dan zijn zowel e-Matching als EliteDating precies goed voor je. Je kunt de matching dating app downloaden voor zowel Android als iPhone.

Door dit te doen kun je overal en altijd daten wanneer het je uitkomt. Natuurlijk werken de datingsites ook prima vanaf je laptop, pc of tablet. Op beide datingsites vind je contacten die een hbo of universitaire opleiding hebben.

Beide datingsites zien er gelikt uit. Je kunt onderaan de homepage klikken op behulpzame teksten. Beide datingsites zijn ook duidelijk over de tarieven.

Je kunt ook vernemen dat ze beide groot en vertrouwd zijn door de nadruk die ze leggen op het handmatig controleren van nieuwe profielen.

e-Matching versus EliteDating: De verschillen

Wat zijn de kosten van een abonnement?

De abonnementstarieven variëren sterk. Ook de periode waarvoor je je abonneert verschilt.

Van de 2 datingsites is e-Matching zonder twijfel het goedkoopst. Je kunt een gewoon maandabonnement kiezen dat meteen herstelt en dan elke maand afgerond 20 euro betalen.

Als je nog twijfelt en overweegt om voor 1 maand lid te worden van EliteDating, schrik dan niet van het tarief. Je betaalt 100 euro.

De abonnementskosten van beide datingsites buigen wel naar elkaar toe bij abonnementen op langere termijn. Toch blijft e-Matching in alle gevallen een stuk goedkoper.

Daar betaal je maandelijks slechts 11 euro voor een abonnement van 9 maanden. Bij EliteDating duurt het langste abonnement 12 maanden. Je betaalt dan maandelijks 25 euro.

Van de 2 datingsites is e-Matching zonder twijfel het minst duur. Het laagste tarief is 11 euro per maand. Bij EliteDating is de laagste prijs 25 euro.

Vul een profiel in, krijg partnervoorstellen en match

Je vraagt je waarschijnlijk af waar dat verschil in prijs vandaan komt. Het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de hoeveelheid werk die voor je gedaan wordt.

Als datingsite gaat e-Matching voor vlot en gemakkelijk. Je vult je profiel in zoals je wilt en begint te daten.

Bij EliteDating werken we hard aan een totaal profiel. Als je hier lid wordt leg je een totale persoonlijkheidstest af. Die omvat 300 vragen en duurt een half uur om af te ronden.

Natuurlijk rollen hieruit de 5 dimensies die je karakter vormen. Deze helpen het algoritme van de site om je dagelijks 3 tot 7 partnervoorstellen te doen.

Met dit zogenaamde Succesplan van EliteDating neemt de kans op het ontdekken van een ideale match aanzienlijk toe.

Bij e-Matching dien je zelf je profiel in. Bij EliteDating krijg je een karaktertest met 300 vragen aangeboden. Op basis van deze test worden je elke dag 3 tot 7 leden voorgesteld.

Net zo groots of iets meer easy going?

De aanvankelijke achtergrond van beide datingsites is verschillend.

E-Matching surfte al in 1998 in Nederland op het web. EliteDating kwam later. Deze start-up begon in 2008 als een datingsite uit Berlijn.

Het onderscheid in Duitse en Nederlandse herkomst is eigenlijk niet te zien. Niettemin is de klantenservice van e-Matching veel beter bereikbaar, met een direct telefoonnummer dat snel op de site te ontdekken is.

Op dezelfde manier onderscheidt e-Matching zich van EliteDating met een tikje meer lichtvoetigheid. Het datingprofiel is bijvoorbeeld veel minder uitgebreid, maar bovendien organiseert e-Matching ook offline activiteiten.

In feite worden er regelmatig speed dating dagen georganiseerd. Deze vinden plaats op een fysieke plaats. Er worden ook video speeddates gehouden.

Dit kan een geweldige aanvulling zijn op alle pogingen tot online dating die je uitvoert. Ook is e-Matching de enige van de 2 die het Thuiswinkel Waarborg heeft.

Als enige van de 2 organiseert e-Matching fysieke speed dating sessies voor zijn leden. De website heeft de Thuiswinkel Waarborg en de bellende klantenservice is laagdrempelig.

Conclusie: e-Matching of EliteDating?

We hebben nauwkeurig 2 belangrijke datingsites voor hoger opgeleiden tegen elkaar afgezet. Uit deze vergelijking komt een vrij duidelijk beeld naar voren.

EliteDating is veelomvattend en bijzonder diepgaand, e-Matching is wat luchtiger en zuiniger.

Beiden hebben tot doel je serieus in contact te brengen met een partner met wie je nog lang en gelukkig kunt leven.

Natuurlijk kun je nooit helemaal zeker zijn welke datingsite voor jou de allerbeste optie is. Maar mogelijk kunnen de hierboven besproken onderscheidingen je in de juiste richting wijzen.

We vatten het hieronder voor je samen.

Kies een e-Matching abonnement als je:

Kies voor een lidmaatschap bij EliteDating als je: