Onze website maakt gebruik van cookies en technieken om uw ervaring te personaliseren en verbeteren. Wij ranken bedrijven van dewelke deze site compensatie verkrijgt en beheren zelf geen datingsites Meer informatie

10 online datingtips voor 50-plussers

10 online datingtips voor 50-plussers
Veel mensen die de magische grens van 50 bereiken, staan wat vaker stil bij wat ze allemaal hebben meegemaakt en maken nieuwe plannen voor de toekomst.

Veel mensen die de magische grens van 50 bereiken, staan wat vaker stil bij wat ze allemaal hebben meegemaakt en maken nieuwe plannen voor de toekomst. Een groot aantal single vijftigers en 50-plussers besluit vervolgens de liefde (weer) een kans te geven. Echter blijkt daten als 50-plusser niet altijd even makkelijk: de meeste leeftijdsgenoten hangen niet meer ieder weekend in de kroeg. Toch is het geen reden om bij de pakken neer te zitten!

 

Er zijn meerdere wegen die naar een leuke partner kunnen leiden, maar je zult die wegen wel moeten vinden om ze te kunnen bewandelen. In deze blog helpen we je met 10 praktische tips graag een eindje op weg.

 

 

1. Verken het aanbod online datingsites

De meeste 50-plussers wagen niet meer zo snel een dansje op de dansvloer van de lokale discotheek en vaak is het leven al druk genoeg met werk, hobby’s, vrienden, familie en eventuele (klein)kinderen. Het kan daarom lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Gelukkig zijn vrijwel alle 50-plussers inmiddels goed thuis op het internet en het aantal rijpe mannen en vrouwen op datingwebsites neemt ieder jaar toe. Velen ontdekken daarentegen al snel dat zij op een algemene datingsite als 50-plusser vaker dan gemiddeld worden overgeslagen. Wanneer je merkt dat jouw profiel niet zo opvalt tussen de jongere gebruikers, kan het verstandig zijn om een datingsite op te zoeken die speciaal voor 50-plussers is bedoeld. Je raakt dan sneller aan de praat met single leeftijdsgenoten en de kans op een leuke date wordt meteen groter. Voorbeelden van datingsites voor 50-plussers zijn:  50Plusmatch en OurTime.

 

2. Kies voor het keurmerk ‘veilig daten’

Als je online wil gaan daten, is het belangrijk om voor een betrouwbare en overzichtelijke datingsite te kiezen. Een goede datingsite controleert de profielen handmatig op echtheid en verzendt gegevens via een beveiligde verbinding. Check dus altijd of de datingsite waarop jij je wilt aanmelden het keurmerk ‘veilig daten’ draagt. Is dit niet het geval? Bekijk dan hoe de datingsite in kwestie de veiligheid op het platform garandeert.

 

3. Vul jouw profiel aan en kies een duidelijke foto

Een uitgebreid profiel vormt de basis voor succesvol online daten. Als je jouw profiel leeg of erg vaag laat, zal je minder berichten ontvangen van andere singles. Voeg dus een duidelijke profielfoto toe en vertel iets leuks over jezelf – denk aan hobby’s, interesses en dromen. Hoe persoonlijker je jouw profiel opstelt en vervolledigt, hoe groter de kans dat jouw ideale partner contact met je opneemt. Besteed hier dus zeker de nodige aandacht aan.

 

4. Start een gesprek en maak het persoonlijk

Indien je interesse hebt in een ander persoon en een leuk gesprek wilt starten, maak dan een persoonlijk berichtje. Dit doe je door kort uit te leggen waarom het profiel van de ander je aanspreekt. Pols meteen of de ander jou ook wil leren kennen. Oprechtheid wordt het meest gewaardeerd, dus strooi niet gelijk met ontelbare complimentjes. Speel daarentegen in op informatie die je al weet van zijn of haar profiel en zoek een aanknopingspunt

 

5. Blijf niet te veel hangen in het verleden

Hoewel de meeste single 50-plussers meerdere relaties of een huwelijk achter de rug hebben, is het verstandig om het onderwerp exen in het begin te vermijden. Het is heus geen verboden onderwerp, maar het is beter én leuker om je eerst te concentreren op de persoon waarmee je in gesprek bent geraakt. Leer hem of haar beter kennen en probeer erachter te komen wat hem of haar drijft.

 

6. Wees eerlijk en blijf jezelf

De allerbelangrijkste regel wanneer het op online daten aankomt: wees eerlijk en blijf jezelf! Iedereen heeft zijn of haar goede en minder goede kanten, maar dat maakt iemand juist zo interessant. Bovendien komt de waarheid uiteindelijk toch altijd boven water. Doe je daarom niet anders voor en speel niet met gevoelens.

 

7. Plan een eerste date

Indien je het gevoel hebt dat de persoon aan de andere kant van de lijn oprecht is en er sprake is van wederzijdse interesse, blijf dan niet te lang doormailen of chatten, maar plan de eerste date. Wanneer je te lang blijft mailen of chatten bestaat er een kans dat er onrealistische verwachtingen ontstaan. Helaas komt het vaker voor dat iemand niet is zoals hij of zij heeft doen voorkomen. De ander heeft bijvoorbeeld al een relatie, juist wel of geen kinderen, andere interesses of een duister verleden. Of het is wel de juiste persoon, maar de gebruikte foto’s op het profiel zijn al jaren oud. Over het algemeen wordt een week chatten als ruim voldoende gezien!

 

8. Kondig jouw verwachtingen aan en kies een veilige locatie

Veel mannen en vrouwen die na hun vijftigste aan een nieuwe relatie beginnen, blijken voor een latrelatie te kiezen. Samen plezier hebben is dan het belangrijkste van de nieuwe relatie, omdat juist het huisje-boompje-beestje al meegemaakt is. Maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat elke rijpe man of vrouw op die manier in het daten staat. Bespreek daarom alvast kort waar je naar op zoek bent en tevens wat je verwacht van de date. Spreek vervolgens altijd af op een openbare plek waar veel mensen zijn. Zorg ervoor dat er altijd een vriend of vriendin is die weet waar je bent en spreek eventueel met hem of haar af dat je belt als je weer thuis bent. Regel eigen vervoer en neem je mobiele telefoon mee.

 

9. Houd de eerste date kort maar krachtig

Je weet beiden niet of de magische klik er zal zijn, dus een eerste date is spannend en brengt onzekerheid met zich mee. Laat het daarom ook niet te lang duren; direct een vijfgangendiner is wat overdreven. Kies voor een lunch of borrel en bekijk dan of het klikt. Een tweede afspraak is zo gemaakt!

 

10. Geniet van het daten zelf

Ook al heb je het onwijs naar je zin gehad, dring jezelf niet op door direct aan te sturen op een nieuwe afspraak. Laat het bij de ander ook even bezinken. Je kunt de volgende dag even mailen of bellen om te laten weten hoe leuk je het hebt gehad. Mocht de date niet voor herhaling vatbaar zijn, wees dan ook zo snel mogelijk duidelijk en eerlijk naar de ander toe. Onthoud tot slot dat het niet alleen maar gaat om het vinden van een partner; de zoektocht mag ook leuk zijn!

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "10 online datingtips voor 50-plussers"

dating, tips, senioren, 50plus, 50plussers, datingsite